Bedrijfsprofiel

Aberson Steenwijk
Bouwbedrijf met meer dan 200 jaar ervaring in renovaties en verbouw!
Aberson Steenwijk
Bouwbedrijf met meer dan 200 jaar ervaring in renovaties en verbouw!
Aberson Steenwijk
Bouwbedrijf met meer dan 200 jaar ervaring in renovaties en verbouw!
Aberson Steenwijk
Bouwbedrijf met meer dan 200 jaar ervaring in renovaties en verbouw!

200 jaar ervaring!

Bouwbedrijf Aberson bestaat al meer dan 200 jaar en is daarmee het oudste bedrijf van de oude vestingstad Steenwijk.


Berry Westerveen

De door de bekende gelijknamige Steenwijker familie gestichte onderneming is enkele jaren geleden overgenomen door Berry Westerveen, die daarvoor al lange tijd als timmerman actief was voor het bedrijf Aberson.

Professionele restauraties en renovaties

Berry heeft het bedrijf Aberson gekocht van Jan van den Brink, die in 1978 naar Steenwijk kwam als bedrijfsleider van Aberson, dat toen nog aan de Paardenmarkt/Neerwoldstraat was gevestigd. De markante Steenwijker Henk Aberson (oud-raadslid, voorzitter van Stad en Streek en organisator van onder meer de Gouden Knopentocht) was kort daarvoor overleden en de leiding van het bedrijf was sindsdien in handen van broer Arry Aberson.

Bouwbedrijf bestaat al meer dan twee eeuwen


Aberson is al meer dan twee eeuwen een bekende klank, niet alleen in de Kop van Overijssel waar onder meer de Grote Kerk van Steenwijk en Vollenhove zijn gerestaureerd, maar ook Rams-Woerthe en het A.F. Stroïnkgemaal.
In Kampen is de Broederpoort in oude luister hersteld, in Hattem het stadhuis en in Deventer de Lebuïnuskerk. Aberson heeft ‘naam’ gemaakt met deze professionele restauraties, maar ook met nieuwbouwcomplexen. Zoals hotel-restaurant-zalencentrum Hiddingerberg aan de Woldmeentherand in Steenwijk, nadat eerder in Steenwijks Oosterstraat de herbouw ter hand was genomen na de verwoestende brand, dat het eertijds vermaarde Oost-complex in de as legde.

Groot Verlaat

Op Groot Verlaat heeft Aberson destijds de panden van Kruider Meubelen, Hengst Footwear en Groen Autoschade ‘neergezet’. Later is het nieuwe pand van autobedrijf Mos, gerealiseerd. Aan de Markt in Steenwijk is ’t Geveltien verwezenlijkt en in de Scholestraat het historische Waaggebouw ‘omgetoverd’ tot een Grieks restaurant.

Gerenommeerd bouwbedrijf


Berry Westerveen is zich ervan bewust een gerenommeerd bouwbedrijf te runnen, dat zich behalve op restauraties en zakelijke projecten (nieuwbouw en verbouwingen) ook toelegt op particuliere woningbouw.

Delen
Marjolein Koolen
Snelle vriendelijke en goede service!
Installatiebedrijf Driezen
Dennis Leeuw